92019Şub
Günlük Cilt Bakımınıza Kahveyi Eklemek İçin Üç Sebep

Günlük Cilt Bakımınıza Kahveyi Eklemek İçin Üç Sebep

Kahve içme alışkanlığımız çok eski zamanlara dayanıyor. Öyle ki, çoğumuz ne zaman kahve içmeye başladığını hatırlamayız bile. Evimize yakın kahve dükkanından aldığımız güzel kahvenin verdiği zevk; ya da güne hızlı başlamak için ofiste içtiğimiz leziz kahve…
Kahvenin güzelliğimiz için de birçok faydası vardır.

Kahve antioksidan deposudur; yeşil çay, nar, üzüm, portakaldan çok daha güçlü bir antioksidan aktiviteye sahiptir. Yapılan araştırmalarda Amerikalıların en yaygın günlük vitamin kaynağı olduğu rapor edilmiştir.

Cildi gençleştirir, cildi ve vücudu yaşlanmaya karşı korur. Hatta bazı araştırmalara göre, kahve (ve içeriğindeki fazlaca buluna kafein) tüketmek cilt kanseri riskini azaltmaktadır.

Gelelim kahvenin güzelliğimize faydalarına:

1. Gözlerdeki şişliği alır…
Kahve şişkinlik ve inflamasyonu azaltan bir vakum gibi çalışır. Ancak cildimiz için, kahve içmek yerine, kafein içeren göz kremleri kullanmak daha akılcı yaklaşım olur. Çünkü lokal uygulamalar şişkinlik, ödem gibi cilt problemlerinin daha hızlı ve etkin bir şekilde giderilmesini sağlar. Kafein, özellikle kan dolaşımını uyarır ve küçük kan damarlarını daraltır, kılcallardan sıvı akışını kontrol eder. Deri elastikiyetini ve tonüsünü de ayarlayarak, gün içinde ve zamanla torbalanma belirtilerinde azalma oluşturur. Ürün seçimi ve ayrıntı için dermatologunuzdan yardım alın…..

2. Selülit görünümünü azaltabilir…
Kafein, yağ hücrelerini dehidrate (kurutur) ederek sellülit görünümünde geçici olarak bir iyilik hali sağlar. Selülitli bölgeyi kahveyle ovuşturarak selülitlerden kurtulunduğu iddiası ise sadece gerçek olmayan bir beklentidir. Yoksa, her türlü granüllü peelingler, yumuşak fırça ya da sünger yardımı ile de (cildi yıpratmadan) aynı işlemi yapabilir; cildi sıkılaştırır, dolaşımınızı hızlandırabilirsiniz.

3. Ölü deri hücrelerini cilt yüzeyinden uzaklaştırır, cilde pürüzsüz bir görüntü ve canlılık kazandırır.
Öğütülmüş kahve çekirdekleri ile yüzünüze veya tüm vücut cildinize peeling yapabilirsiniz. Hem sert değildir hem de elle cilde uygulayabilirsiniz. Yağlı tohumlarla (badem çekirdeği) yapılan peelingler, içindekilerin şekilsiz olması dolayısıyla acı verir, tahriş oluştururlar.

Mutfağınızdan ev yapımı peeling
Malzemeler: 1 fincan öğütülmüş kahve- yarım fincan deniz tuzu- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Uygulama: Banyo zeminine bir havlu serin. Bütün malzemeleri karıştırıp, bu karışımı kuru cilde uygulayın. Uygularken iyice ovuşturun. Dirseklerinize, ayaklarınıza ve çok kuru bölgelere bilhassa dikkat edin. 2 dakika bekleyin. Cildinizi yıkamadan önce, karışımı hafifçe cildinizden çıkarın.
Uygulamadan sonra, karışımı cildinizden çıkarmaya çalışmadan hemen duşa da girebilirsiniz ancak gideri bir şeyle kapatmayı unutmayın, yoksa tıkanabilir.