122023May

Göz çevresine özel bir kreme gerek var mı?

 Göz çevreniz,  cildinizin en ince ve en hassas bölgesidir. Göz kremleri ise, özellikle bu özel bölge için formüle edilmiş “yoğunlaştırılmış özel nemlendirici” lerdir.  Genellikle kaz ayağı, şişlik ve mor renkli halkalar gibi göz çevresi sorunlarına odaklanan biyolojik aktif maddeler içerirler.

Bu sorunlar için önceden harekete geçmek ya da bunları önlemek istiyorsanız, özellikle de sıradan günlük kremleriniz cildinizde irritasyon oluşturuyorsa, özel bir göz kremi kullanabilirsiniz. İçeriğinde özellikle A ve C vitamini, kafein, peptit içeren kremleri tercih edin. Hiç bir kremin ince çizgilerinizi gidereceğini düşünmeyin. Mimik çizgilerinizi hafifletmek için enjeksiyon yöntemlerinden yararlanın. Yaz-kış güneş gözlüğü kullanın.

Kullanmakta olduğunuz nemlendirici ve güneş kremini göz çevrenize de kullanıyorsanız ve cildinizde bir sorun görünmüyor veya cildiniz size tepki göstermiyorsa, aynen devam da edebilirsiniz.

Göz kremleri genelde yüz kremlerine göre daha ince yapılı ve daha hafiftir. Dolayısıyla göz kremlerini cildin daha ince kısımlarına uygulamak daha kolaydır ve emilimleri daha iyidir ( daha az yapışkanlık hissi oluştururlar). Parfüm ya da ya da koku verici maddeler genellikle kullanılmaz, daha az konsantre aktif bileşenler kullanılır. Yeni bir göz kremine başlamadan önce, birkaç günlüğüne bu kremi göz çevrenizin bir kısmında test etmeniz gerekir. Çünkü bazı ürünler hassas ciltlerde göz yaşına, kızarıklığa, kaşıntıya hatta su toplamasına sebep olabilir. Size iyi geldiğinden emin olduğunuz göz kremini bulduğunuzda, istediğiniz sonuçları elde etmek için bu ürünü her gün kullanmalısınız. Cilt kanseri göz çevresinde çok yaygın bir şekilde görülür. İşte bu yüzden her sabah bir SPF 30 göz kremi kullanmak da çok önemlidir.