92017May
Daha genç görünmenin 7 püf noktası

Daha genç görünmenin 7 püf noktası

1.Yanaklarınızı hacimlendirin

İnsanlar doğdukları andan itibaren orta yüzdeki üçgene (güzellik üçgeni) bakmaya odaklanırlar; bu durum hayat boyu devam eder. Yaşla birlikte ya da normalde de (düz yüze sahip kişilerde) orta yüzde cilt altı destek dokusundaki kayıplar bir kişinin yaşını yansıtan en büyük göstergedir. Deri altı enjekte edilebilen, jel yapısında dolgu maddeleri ile yanakların, elmacıkların hacimlendirilmesi yüzü yukarıya toplar, yerçekimine karşı koyar…

2. Dudaklarınızı, özellikle dış köşelerini hafif volümlendirin.

Burada, amaç hiçbir zaman abartılı, balık ağzı şeklinde büyük dudaklar oluşturmak değildir; sadece kaybedilen kadarki miktarı yerine koymaktır. Çünkü, kronolojik yaşlanmayla birlikte dudakları etkileyen tüm tabakalarda (kas, yağ dokusu, diş eti, diş) incelme, volum kaybı gelişir. Dudakların kontürleri belirsizleşir, içeriye döner; kırmızı dudak alttaki diş ve kemik yapısındaki yaşlanmayla birlikte dolgunluğunu kaybeder, incelir, içeriye döner; dış köşeler aşağıya bakar. Üst dudakda “bar kod” çizgileri gelişir, uzar, diş seviyesini geçer. Dermal dolgu malzemeleri ile bunların hepsi geriye döndürülebilir… Ayrıca dudak ve çevresinin restorasyonu, yüzün orta üçgenini ve yan projeksiyonunu da etkiler. Böylece, daha genç görünüme sahip olabilirsiniz.

3. Yüz kaslarınızı gevşetin, daha relaks görünün.

Kaş arası çatık çizgilerinize, alın yatay mimik çizgilerinize ve kaşlarınızı hafif kaldırmak için botox enjeksiyonları yaptırın.

4. Cildinizi güneşin ve diğer çevresel kirliliklerin oluşturduğu renk farklılıklarınından, lekelerden arındırın. Uygun tedaviler ve kozmesötik ürünler kullanın.

5. Vücut ağırlığınızı kontrol altında tutun.

Aşırı kilo alıp, vermeyin. Aşırı zayıflama diyetleri deride gevşeme ve sarkmalara; tersine aşırı şişmanlama durumu da deride aşırı gerilme ile elastik lif yapısında bozulmalara neden olur. 40 yaş öncesi, kilo fazlası olan bayanlar, kendi yaşıtlarından daha yaşlı olarak algılanırlar. 40 yaş sonrası ise, bu durum tersine döner; kilolu olanlar diğer yaşıtlarından daha genç gözükebilir. Eğer bu yaşlardan gıdık yağlarınız varsa, en iyi kurtulma yöntemi lipolizdir.

6. Dişlerinizi koruyun, sağlıklı ve beyaz tutun. 

Yüz güzellik üçgeninde bazı proporsiyon hatalarını düzeltmek için alttaki diş ve kemik yapısı çok önemlidir. Kıymetini onları kaybettiğimizde anlarız.

7. Hayata gülümseyin. 

Gülümseme hareketi gıdık kaslarınızı çalıştırmanızın en ucuz, en hızlı ve en güvenli yoludur.

Hedefinizi belirleyin.
Uygun tedavi ve ayrıntı için dermatologunuzdan yardım alın.