152023Tem
Cildinize güneş ışınlarına karşı koruyucu “Nem Aşısı”  yaptırdınız mı?

Cildinize güneş ışınlarına karşı koruyucu “Nem Aşısı” yaptırdınız mı?

Yaz geldi…. Güneş ışınları korunmasız bir atmosfer tabakasından direkt olarak cildimize yansıyor. Güneş,  cilt yaşlanmasının, lekelerin  ve  deri kanserlerinin gelişiminde en büyük suçludur.  Ne yaparsanız yapın, ne sürerseniz  sürün  yine de güneşten tam olarak korunamazsınız.  Pencere camları, yüzeyler, su, bilgisayar ekranları bile ultraviyole ışınlarını ne yazık ki yansıtıyor.

“Sağlıklı ve kaliteli” cilt, her zaman, her  yaş grubu, her cins, her cilt tipinde  tedavi bütünlünün  temel ilkesidir.  Bu durum, güneşten korunmada, kozmetik ve yaşlanma  önleyici  tedavilerde  de değişmez kuraldır.   İstediğiniz kadar odaklı ultrason, botox,  cerrahi lifting operasyonu yaptırın, saçınızı  son model kestirin, tüm makyaj figürlerini kullanın… Cildiniz nemli, ışıltılı, sıkı, pürüzsüz, lekesiz yani kaliteli  olmadıkça  hiçbir tedaviden, kozmetik  işlemden yarar göremezsiniz.

Kaliteli bir cilt demek; nemli, ışıltılı, aydınlık, lekesiz, esnek, pürüzsüz bir cilt demektir. Kolumuzun iç yüzü gibi düşünebiliriz. Kırışık olabilir, ama, nemli ve esnektir. .. Cildin nemliliği, iki içeriğe bağlıdır. Su ve Hiyaluronik asit. Hiyaluronik asit, cildin gençlik sermayesi, biyolojik sermayesi ya da gençlik şifresidir; olmazsa olmazıdır. Doğal olarak cildimizde genç yaşlarda bulunur. Şeffaf, jölemsi yapıda, mıknatıs  ya da sünger gibi su tutucu bir maddedir. Boşlukları doldurur. Cilde hacim, yoğunluk, gerginlik, sıkılık verir. Kolajen yapımını ve hücre yenilenmesini artırır. Aynı zamanda güneşten koruyucu antioksidan görevi görür. Yirmili yaşlardan  itibaren ciltte yapımında azalma başlar. Kırk yaşında önemli bir kayba uğrar, 50’li yaşlarda yarıya düşer. Bu süreç yüz, boyun, dekolte ve eller dahil en çok güneşe açık  bölgeleri etkiler.  Ne yazık ki hiçbir krem, serum bu desteği sağlayamaz. Küçük enjeksiyonlarla derinin altına yerleştirilmesi gerekir. Ayrıca ne kadar su içerseniz için, cildinizde yeterli hiyaluronik asit olmadıkça su bağlanamadığı için nem sağlanamayacaktır. Kuruluk devam edecektir.

Cildimiz güneş ışınlarına, bazı kozmetik uygulamalara, sigara içimine, çevresel şartlara (iklim, hava kirliliği vb), sistemik hastalıklara (guatr, kansızlık, alerji vb) bağlı olarak kurur. Bütün kozmetik ürünler cildinizin üst tabakasını nemlendirir. Asıl cildimizin destek, sünger tabakası alt tabakasıdır. Enjeksiyon yolu ile derinden nemlendirilmeli, cilt kalitesi arttırılmalıdır.

Cildimiz ne kadar kalitesini arttır, daha iyi duruma getirirsek güneş ışınlarına ve zararlarına karşı o kadar dirençli hale getirmiş oluruz. Cildimizin gençlik şifresi hiyaluronik asit enjeksiyonu ile bir şemsiye oluşturmuş oluruz.

Cildimiz görülebilen en büyük organımızdır; yaşlanma sürecini ve sağlığımızı yansıtır. Uzun süreli nem, ışıltı veren, antioksidan etkili olan nem aşısı ile bu organımızı besleyebiliriz.