302015Eki
“BROTOX “: Erkekler arasında “Botox” trendi

“BROTOX “: Erkekler arasında “Botox” trendi

Botox,  erkekler arasında gün geçtikçe daha popüler oluyor.

Uzmanlara   göre botox,  görünüşüne önem veren erkekler arasıda gittikce popüler oluyor. Ülkemizde de botox uygulatan erkeklerin sayısı artıyor. Özellikle de stresli mesleği olan erkekler arasında daha popüler.

Erkeklerde botox  uygulaması ile ilgili  bir çalışma  yayınlanmıştır.   Alındaki çizgi ve kırışıklıklar erkekleri daha yaşlı, stresli, düşünceli, mutsuz olduğunu ifade eder.  Botox  enjeksiyonu,  bu durumu ortadan kaldırır; onları daha sağlıklı, dinlenmiş, stressiz ve güvenli gösterir. Erkeklerde daha genç ve dinamik bir görünüm, önceki yaşlı görünümlerine göre onları iş hayatında daha başarılı yapar.  Erkeklerin botox yaptırmasındaki sebep sadece yaşlılık olmayıp, aynı zamanda onların kariyer hedeflerine ulaştırıcak bir etken olmasındandır.  Yine bu çalışmaya göre geçtiğimiz on yıla göre botox yaptırmak isteyen erkeklerin sayısı da % 258 artmıştır.

Botox’u erkeklere uygulamak kadınlara uygulamaktan farklıdır.  Erkeklere mutlaka deneyimli bir hekim tarafından uygulanmalıdır.  Botox’u erkeklere uygularken fonksiyonal kas hacmine, dağılımına  ve alındaki saç şekline dikkat etmek gerekir. Alındaki yatay çizgiler dışında erkeklerde uygulanan diğer iki tedavi bölgesi ise kaz ayakları ve  kaş arası çatık çizgileridir.

Erkekler artık sadece botox’u düşünmüyor. Kırışıklık giderici dolgu maddeleri de erkekler için ikinci bir seçenek oluşturuyor. Ancak botox ve dolgu maddesi enjeksiyonlarını daha hızlı bir çözüm olarak görenler için bazı önemli noktalar vardır. Deneyimli bir hekime uygulattırmak, güvenliği kanıtlanmış ürünlerin kullanılıyor olduğuna özen göstermek, gerçekçi bir hedef belirlemek.

Konusunda deneyimli bir hekim, uygun doz ve uygulama tekniği ile hastanın beklentileri doğrultusunda istenmeyen kırışıklıkları tedavi ederken yüzdeki kişisel ifadeyi korur. Amaç, bakıldığı zaman kişinin neresinde nasıl bir uygulama olduğu anlaşılmamalı; doğal, sağlıklı, dinamik bir görünüme sahip olunmalıdır.