292022Ara
Boynunuzdaki sarkmalardan mı şikayetçisiniz?

Boynunuzdaki sarkmalardan mı şikayetçisiniz?

Bazı kişilerin boyun bölgelerinde genetik olarak deri fazlalığı veya yağ birikimi olabilir. Aslında bu fazlalık, bu kişilerin gençliğinden beri vardır. Yalnızca daha hafiftir. Bu kişiler yaşlandıkça ve çene açıları genişledikçe, gözle görülür hale gelir. Diğer yandan, cildiniz ve yüzünüz kırışıksız olsa dahi sarkık ve gevşek bir boyun sizi olduğunuzdan çok daha yaşlı gösterebilir.

Sarkık boyun ya da gıdı, ailenizde varsa, henüz 20’li yaşların başındayken bile bu durum gözle görülebilir hale gelebilir. Ancak bayanların büyük bir çoğunluğu 40’lı yaşlarının ortalarında ve hatta sonlarında boyunlarında ki sarkmanın belirtilerini görürler. Bunun nedeni cildin esnekliğini kaybetmesi ve “platysmal bantların” ortaya çıkmasıdır. Bu bantlar, siz yaş kazandıkça boynunuzda belirginleşen kaslardır. Ancak, bunlarla birlikte yaşamak zorunda değilsiniz. Sarkmanın ne kadar ilerlemiş olduğuna bağlı olarak yok etmek için bazı çözümler vardır. En iyi sonucu verecek tedavi metodu cerrahi germe işlemidir. Ancak, kendini ameliyata hazır hissetmeyenler ya da genç yaşta olanlar için invazif olmayan bazı tedaviler ile sıkı ve gergin bir boyuna sahip olabilirsiniz.

Boynunuzdaki çizgiler ince ve henüz belirginleşmemişse, yüzünüze uyguladığınız yaşlanma karşıtı (A, C vitamini, vb kolajen ve elastik dokuyu destekleyen kremler) ve güneşten koruyucu ürünleri boynunuza da uygulayın.

Artık belirgin, sabit çizgilere sahip, krem dönemini geçmişseniz botulinum toksin, dermal dolgular veya mezolifting gibi tedavilerden yararlanabilirsiniz.

En son trend “Fokuslu ultrason” teknolojisini uygulatarak da gevşek boyun cildinizin görünümünü en aza indirebilirsiniz. Tedavide cilt yüzeyinin altına odaklanmış ultrasonik enerji kullanılır. Yüksek yoğunlukta enerji deri altında yeni kolajen üretiminizi uyarır ve kolajen liflerinizde kalınlaşma, kısalma ile doku sıkılaşmasına neden olur. 45 dakikada, anestezisiz, ağrısız, iş ve sosyal aktivitenizden ayrı kalmadan ve üstelik yan etkisiz. Odaklı ultrason tedavisi sadece yaşlanan hastalar için değildir. Sarkmış deriyi sıkılaştırmak konusunda her yaştaki kadın ve erkeklerde etkilidir.

Yaşlı görünmek bir seçenektir

Kozmetik ürünlerden ve uygulamalardan yararlanın.

Uygun ürün seçimi ve ayrıntı için dermatologunuzdan yardım alın.