102019Mar

Alt yüze ufak dokunuşlarla ince ayar; “Masseter/Çene Botoksu”

Çene, yüzün üçte bir alt kısmını oluşturur; şekli ve yapısı yüz orantı ve simetrisinde önemlidir. Şekli yüzün daha sevimli veya genç görünümünü sağlarken daha sert bir ifade taşımasına da neden olabilir. Yine çene bölgesinin geniş ve kalın olması kadınlarda erkeksi ve kilolu bir görünüm oluşturur. Ucunun şekli ve dolgunluğu boyun görünümüne de katkı sağlar. Gıdının daha az dikkat çekmesi için çenenin sivri olması gerekir.

Kadın yüz şeklinin erkek yüzünden farkı üçgen ya da  V  şeklinde olmasıdır. Bu oranı belirleyen faktör ise çiğneme (masseter) kasıdır. Çiğneme kasının aşırı kasılarak (aşırı diş sıkma, sakız çiğneme) büyümesi yüze kare görünüm verir. Bu kasın botoks enjeksiyonlarıyla rahatlatılması yüz görünümü ovalleştirir, çene hattını  belirginleştirir, kare çene yapısını daraltır. Yüze daha kadınsı bir ifade verir.

 Masseter kasına uygulanan botoks enjeksiyonu ile istemsiz diş sıkma sorunu (bruksizm-diş gıcırdatma) ve buna bağlı gelişen ağrı ve gerginlik de giderilebilir.

 Eskiden çene küçültme ameliyatları uygulanırken, günümüzde çene botoksu olarak bilinen basit bir yöntemle hem yüzünüz ovalleşir, hem de belirgin bir çene çizgisine sahip olabilirsiniz. Ancak uygulaması ayrı bir teknik ve beceri gerektirir. Enjeksiyon mutlaka konusunda uzman bir doktor tarafından yapılmalıdır.

 

.