172014Haz

40-50’li yaşlarınızda daha genç bir cilt görünümüne sahip olmak istemez misiniz?

Hepimiz güneşten korunarak, güneş kremleri ve antiaging olduğu iddia edilen dermakozmetik ürünler kullanarak gelecekte cildimizin göreceği hasarı önleyebileceğimizi biliyoruz. Son zamanlarda yayınlanmış yeni bir çalışmaya göre, yaşlanma belirtilerinin başlamasından çok önce, yaşlanma karşıtı tedavilere başlanması öneriliyor. Botoks, dolgu uygulamaları, cildi sıkılaştıran lazer tedavileri ile ileride takvim yaşınızdan 10-15 yaş daha genç cilde sahip olabilirsiniz.
Botoks ve güneş kremleri: En iyi önleyici dostlarınız

Botoks’un düzenli aralıklarla uygulanması gerektiğini savunan bir makalede; 38 yaşındaki tek yumurta ikizleri çalışmaya alınmış. İkizlerden birinin alnına ve kaş ortasına 13 yıl boyunca botoks uygulanmış. Diğerine ise bu süre boyunca yalnızca iki kez botoks enjekte edilmiş. Düzenli botoks tedavisi gören kardeşin alnında hiçbir çizgi yokken, az tedavi gören kardeşte çizgiler oluşmuş. Ayrıca, düzenli tedavi gören kardeşin kaz ayaklarında da daha az çizgi oluştuğu izlenmiş.

Önleyici diğer tedbirler: Ultrason teknolojisi ile lifting uygulamaları, dolgu enjeksiyonları

Ultrason teknolojisini kullanan lazer sistemleri ile cildinizde lifting, germe tedavileri ve dolgu enjeksiyonları diğer yaşlanma karşıtı, önleyici tedbirler arasındadır. Bu tedaviler, cildin destek dokusu, kolajen üretimini arttırır. Kolagen liflerinde yeniden yapılanma sağlayarak ciltte germe etkisi oluştururlar.
Sözün özeti, çizgi ve kırışıklıklarınız cildinize oturup, sizi yorgun, sinirli, belki de sadece yaşlı gösterdiğinde bunlardan kurtulmak çok daha zorlaşır belki de imkansızlaşır. Oysa en başından bu çizgilerinin oluşmasını engellemek çok daha kolay ve maliyeti düşük bir seçenek.

Hedefinizi belirleyin.

Uygun yöntem seçimi ve ayrıntı için doktorunuzdan yardım alın.